Борисов: Oчаквам с още 10%!д(MISSING)а изсветлее икономиката
Борисов: Oчаквам с още 10%!д(MISSING)а изсветлее икономиката / БГНЕС
Борисов: Oчаквам с още 10% да изсветлее икономиката

Искам да ви уверя, че полагаме огромни усилия в борбата с контрабандата. Oчаквам тази година с още 10% да изсветлее икономиката и да спадне нивото на контрабандата на цигари. Акция „Пречупване“ се казва. Това заяви премиерът Бойко Борисов на церемонията по връчване на наградите „Икономика на светло“ за 2017 г., предаде репортер на БГНЕС.

Борисов не пропусна да нападне опозицията от БСП, че когато той е на власт има резултати в борбата с контрабандата. Премиерът присъства на наградите „Икономика на светло“ за 2017 г., връчвани всяка година от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Целта на конкурса е да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика.

Борисов: Колкото е по-голяма икономиката на светло, толкова е по-голям приходът в бюджета
Борисов: Колкото е по-голяма икономиката на светло, толкова е по-голям приходът в бюджета / БГНЕС

Премиерът връчи наградата в категория „Личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция“ на Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) за цялостната дейност в областта на ограничаване и превенция на неформалната икономика.

Колкото е по-голяма икономиката на светло, толкова е по-голям приходът в бюджета, коментира председателят на АИКБ Васил Велев. Според него, ако се следват мерките на кабинета за изсветляването на икономиката, очакваме до 2021-2022 година да отчетем и реалното изсветляване на икономиката.

Бойко Борисов присъства на наградите „Икономика на светло“ за 2017 г.
Бойко Борисов присъства на наградите „Икономика на светло“ за 2017 г. / БГНЕС

В категория „За журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформална икономика“ наградата отиде за Рубриката „Чети етикета“ по bTV.

В категория „За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата“ победител е Националният съвет за тристранно сътрудничество за своя активен принос при изготвянето на промените в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. /БГНЕС