Без Меси Аржентина загуби от Нигерия, Англия и Бразилия разочароваха

Без суперзвездата в състава си Аржентина допусна загуба с 2:4 от Нигерия в последната си контрола за 2017 г. Приятелската среща се състоя в руския град Краснодар, за където вече и двата отбора си осигуриха участие на Мондиал 2018. Възпитаниците на Хорхе Сампаоли поведоха с 2:0, но впоследствие само в рамките на 30 минути допуснаха пълен обрат от нигерийския състав.

Банега и Агуеро изведоха южноамериканците с попадения в 26-та и 37-та минута, но Иеанашо върна единия гол за Нигерия малко преди края на първата част. През второто полувреме африканците стигнаха до пълен обрат с два гола на нападателя на Арсенал Алекс Иуоби и едно попадение на Брайън Идоу.

В друга контролна среща съставите на Англия и Бразилия така и не оправдаха очакванията за сериозен голов спектакъл, след като завършиха 0:0 на стадион „Уембли“. И двата отбора не впечатлиха особено с изявите си на терена и определено головите ситуации пред двете врати бяха твърде малко за очакванията преди сблъсъка.

За разлика от „трите лъва“ и играчите на Тите съставите на Русия и Испания сътвориха истински голов трилър в проверката си в Санкт Петербург.

Жорди Алба откри за Испания още в 9-та минута, а след половин час игра Серхио Рамос удвои, след като съдията Джанлука Роки отсъди дузпа в полза на Ла Фурия за игра с ръка в наказателното поле на Кузяев. Четири минути преди края на първата част Смолов върна интригата в срещата, намалявайки за 1:2.

След подновяването на играта „Сборная“ стигна до изравнителното попадение. То дойде в 51-та минута, а негов автор бе младокът Алексей Миранчук.

Малко след това Испания отново излезе напред в резултата, след като руснаците сътвориха нова дузпа. Този път Джикия игра непозволено в наказателното поле срещу Рамос, а капитанът на Реал Мадрид бе точен за втори път от бялата точка.

Крайното 3:3 оформи Фьодор Смолов в 70-та минута, след като отбеляза красиво попадение от границата на наказателното поле.

Ето и останалите резултати:

Китай-Колумбия 0:4

Катар – Исландия 1:1

Словакия – Норвегия 1:0

Румъния – Холандия 0:3

Унгария – Коста Рика 1:0

Буркина Фасо – Кабо Верде 4:0

Сенегал – Южна Африка 2:1

Германия- Франция 2:2

Уелс Панама 1:1

Португалия – САЩ 1:1. /БГНЕС