Серина Уилямс се класира за десетия си финал на Уимбълдън

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс се класира за финала на Уимбълдън за десети път в кариерата си, след като победи германката Юлия Гьоргес с 6-2, 6-4 във втория полуфинал от женската схема на турнира.

Американката пропусна миналогодишното издание на надпреварата заради бременност, но показа страхотна форма при завръщането си в Ол Ингланд Клъб и в събота ще се опита да спечели осмата си титла от Уимбълдън.

Уилямс бе изключително солидна на собствен сервис днес, като не даде нито една възможност за пробив на съперничката си в първата част, в която взе подаването на съперничката си два пъти, за да поведе в резултата. Във втората част 36-годишната тенисистка проби отново проби първа, но се пропука, когато сервираше за мача при 5-3 и изгуби подаването си. Веднага след това Уилямс отново проби и затвори мача след час и 10 минути игра.

По този начин Серина се класира за финала на турнира, където ще срещне германката Анжелик Кербер, която по-рано днес надви Елена Остапенко с 6-3, 6-3. Срещата в събота ще бъде повторение на финала от 2016-та година, когато Уилямс се наложи със 7-5, 6-3. /БГНЕС