Говорителят на Белия дом Шон Спайсър подаде оставка

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър подаде оставка
Говорителят на Белия дом Шон Спайсър подаде оставка / БГНЕС

Говорителят на Белия Дом Шон Спайсър подаде оставка. Това съобщава американският в. „Ню Йорк таймс“, позовавайки се на свои източници.

Според изданието причината за оттеглянето на Спайсър е несъгласието му с решението на президента Доналд Тръмп да назначи финансиста Антъни Скарамучи за директор на комуникациите на президентството.

Въпреки че все още няма официално съобщение за назначението на Скарамучи, телевизия Си Ен Ен съобщава, че финансистът е приел предложението. Според източници на в. „Уолстрийт джърнъл“ официалното съобщение ще бъде обявено по-късно днес.

Директорът по комуникациите на Белия дом отговаря за информационната политика на администрацията. До май тази година постът беше заеман от Майкъл Дубке, който преди това беше начело на компанията „Crossroads Media“, която се занимава с медийни консултации и политическа реклама на представители на Републиканската партия.

През лятото на 2016 г. Скарамучи се включи в предизборния щаб на Тръмп и му помогна да събере необходимите средства за президентската си кампания. Преди това финансистът е подкрепял и други кандидат-президенти от Републиканската партия – първо губернаторът на Уисконсин Скот Уокър, а след това е бившият губернатор на Флорида Джеб Буш.

През януари тази година американските медии съобщиха, че Тръмп ще назначи Скарамучи, който преди това е работил за „Голдман Сакс“, на поста съветник по взаимодействието между администрацията и бизнеса, но това така и не стана. /ТАСС