BGEUR 1.95583
USD 1.45523
CHF 1.60947
GBP 2.47214

Weather Today Tomorrow
София 28° 28°
Бургас 29° 30°
Варна 29° 30°
Пловдив 32° 32°
Русе 33° 34°2012-05-22 15:03:08
Инцидент

Перник е като след военно положение

След мощния земен трус в Перник, обстановката в града е като след военно положение, предаде репортер на БГНЕС.

След безсънната нощ и паниката, и стреса, по обед в Перник и небето се намръщи и от буреносните облаци се изсипа проливен дъжд по и без това изпочупените прозорци на входове и жилища.

Днес на обяд малцината, които бяха излезли с метли и лопати да съберат стъклата, тухлите и изпопадалите мазилки от сградите, бързо бързо се прибраха на сухо вкъщи. До този момент все още има хора, които стоят в колите си със семействата си и с децата си пред блоковете.

И все пак за перничани днес дъждът не е толкова страшен, колкото невиждания ужас, преживян тази сутрин в 3.00 часа.

Магазините масово са затворени. Вътре витрините им, пълни с бира, колбаси, безалкохолни напитки са изпочупени, а продуктите са по пода. На вратата на магазин от голяма верига е оставена бележка: "Магазинът днес - 22 май няма да работи!".

Поликлиниката в най-големия квартал на Перник – "Изток" – е като филм на Роман Полански. Отвън стените й са напукани, а вътре зеят отворени прозорци, стените отвътре са напукани много, има дори изкъртен радиатор. По улиците на квартала се срещат тук - таме хора, стоящи с вперени нагоре погледи към жилищата си и чудейки се кой и как ще им помогне за щетите. Оказа се, че само на хората, които са подали молба до кметството в квартал "Изток" или до общината, може да им се помогне, като Пожарна безопасност и защита на населението при подадена молба ще изпрати екип да огледа района, който са посочили. Иначе явно екипите и ресурсите, за да се направи оглед на всички сгради в целия град не стигат.

Един от комините на ТЕЦ-Република в Перник е сринат наполовина и перничани нямат вода. В Радомир пък от чешмите на хората потече кафява вода. Всеки блок, всяка тухлена кооперация е с изпопадали керемиди и комини. Наистина е бедствено положението. Перничани остават с надеждата земята да се успокои. /БГНЕС

Перник / България Bookmark and ShareCopyright © 2008 Агенция БГНЕС . Всички права запазени.


Съдържанието на Агенция БГНЕС и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция БГНЕС, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция БГНЕС, посочване на източника и добавяне на линк към www.bgnes.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Без филтър!
Христина Вучева: Искането за нов дълг от 5 милиарда е неразбираемо

Само няколко на брой са страните в Европейския съюз, които имат държавен дълг измерим с числото 19.7 % към БВП - колкото е в момента нашият държавен дълг. Средно за 28-те страни по данни за 2012 г. на Евростат, държавният дълг е 85.1 % към БВП. Дефицитът по бюджетите за същия период за 28-те европейски страни е 3.9 %. За България по данни за месец май 2014 г. - дефицитът е 1.1% >>>