BGEUR 1.95583
USD 1.79500
CHF 1.89079
GBP 2.74541

Weather Today Tomorrow
София 20° 24°
Бургас 21° 24°
Варна 21° 23°
Пловдив 25° 27°
Русе 22° 25°2013-03-30 16:49:43
Политика

БСП – София определи кандидат-депутатите

Софийската организация на БСП определи кандидатите в листите за народни представители от 23-ти, 24-ти и 25-ти МИР в София-град след проведеното заседание на Конференцията на ГС на БСП-София, предаде репортер на БГНЕС.

След гласуването на дванадесетата конференция на софийската организация на БСП наредиха листите в 23, 24 и 25 МИР. Така в 23 МИР, след водача на листа е Жельо Бойчев са: първа Ваня Добрева, която получи 97 гласа, вторият и третият след тайното гласуване получиха равен брой гласове – 95. Затова имаше балотаж и след явно гласуване те са: втори – Георги Кадиев с 92 гласа, след него трети – проф. Румен Гечев, който беше вицепремиер в кабинета на Жан Виденов с 42 гласа. Четвърти е Страхил Ангелов – 66 гласа след тайно гласуване. В листа на този район с най-малко гласове е Койчо Козаров - на 28 място с 16 гласа.

За 24 МИР след водача на листа Петър Курумбашев на първо място е Георги Свиленски – 97 гласа, след него на второ място след него в листата е Борис Цветков – 83 гласа, след него е Росен Малинов – 73 гласа и Таско Ерменков – 71 гласа.

За 25 МИР, чийто водач ще бъде Сергей Станишев, листите са в следната поредност след тайното гласуване. Първи Николай Малинов – 125 гласа, след него Валентина Богданова – 109 гласа, Деница Златева – 92 гласа, Методи Костадинов. Листите ще бъдат окончателно гласувани най – вероятно във вторник от Националния съвет на БСП. БСП ще регистрират двойни листите в трите МИР-а. Вече стана ясно, че третите места в листите са запазени за гражданска квота или коалиционните партньори. /БГНЕС

София / България Bookmark and ShareCopyright © 2008 Агенция БГНЕС . Всички права запазени.


Съдържанието на Агенция БГНЕС и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция БГНЕС, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция БГНЕС, посочване на източника и добавяне на линк към www.bgnes.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Без филтър!
Проф. Владимир Чуков: Религията се комерсиализира в социално уязвимите общности

Събитията в Гърмен не могат да бъдат отъждествени с инцидентите в Сърница, в Катуница, в Пазарджик, в Асеновград или в Харманли. В Гърмен много силно надделява социалното, клановото, а не толкова религиозното. И явно се търси определен тип надмощие в контекста на наближаващите местни избори. >>>