BGEUR 1.95583
USD 1.72853
CHF 1.88568
GBP 2.61562

Weather Today Tomorrow
София
Бургас 13° 13°
Варна 12° 11°
Пловдив 13° 14°
Русе 11° 12°2011-09-23 14:28:37
Общество

Новата българска Wellwer.com е вече онлайн

Нова социална мрежа навлиза в интернет пространството - Wellwer.com ще свързва потребители, фирми и градове по различен начин.

Новата глобална мрежа за споделяне на информация ще предоставя на своите потребители възможност за лесно, достъпно и ефективно получаване и разпространяване както на новини, така и на снимки, мнения.

Идеята за Wellwer.com се ражда в края на 2010 година от Янислав Илиев, студент по Маркетинг в ПУ "Паисий Хилендарски". Неговата цел е в бъдеще, чрез социалната мрежа, да се подкрепят различни благотворителни каузи, организации и фондации, като услугите на сайта са напълно безплатни.

"Wellwer е социална мрежа, но това не означава, че е аналог, подобие или клонинг на Facebook. Хората толкова са свикнали с Facebook, че когато чуят "социална мрежа" се сещат само за тях, а това е голяма грешка", заяви Янислав Илиев пред БГНЕС.

"Ние се опитахме да направим нещо доста по-различно, защото ако се опитваме да правим тяхно копие, то това би било обречено на провал. Не искаме хората да ни сравняват с Facebook, а когато отворят страницата на Wellwer да останат изненадани", продължава амбициозният студент. "Нека не забравяме, че големите и развити световни мрежи са резултат от труда на хиляди хора години напред - нещо, което на нас тепърва ще ни предстои", казва Янислав Илиев.

Въпреки че новата мрежа иска да се разграничи от лидера Facebook, има възможност, която не изисква задължително нова регистрация на сайта на Wellwer. Илиев е свързал профилите на неговата социална мрежа с американския гигант и така тези, които вече имат профил във Facebook могат директно с него да използват и Wellwer.com.

Това, което ни отличава значително от всички подобни сайтове и мрежи е, че ние сме свързали градовете в социалната мрежа. Всеки един град по света има собствена страница във Wellwer, където ще се събира цялата изпратена информация от потребителите, живеещи в дадения град. За по-голямо удобство, потребителите ни ще могат да добавят всеки град в "Любими" и така могат по-лесно да следят какво се случва в тях, разказа още създателят на мрежата. Wellwer е и място за правене на бизнес, за популяризиране на дейности, промотиране на стоки и услуги и намиране на нови клиенти. Илиев добави още, че Wellwer е много удобна платформа за собствениците на сайтове и блогове, които могат да публикуват интересни новини, статии и материали и освен да привличат интернет трафик, ще оптимизират допълнително страниците си, тъй като всички линкове в мрежата са dofollow, тоест тези линкове ще се индексират по-добре в търсачките.

"Www.Wellwer.com тъкмо стартира и тепърва ще се добавят нови и нови неща и възможности, както за бизнес потребители, така и за частни потребители. Не можем още да дадем категорична информация какво ще включим, но имаме интерес към игри, чат, видео, като в същото време запазим тематиката на мрежата", заяви още Янислав Илиев. /БГНЕС

София / България Bookmark and ShareCopyright © 2008 Агенция БГНЕС . Всички права запазени.


Съдържанието на Агенция БГНЕС и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на Агенция БГНЕС, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на Агенция БГНЕС, посочване на източника и добавяне на линк към www.bgnes.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Без филтър!
Проф. Нако Стефанов: Не трябва да участваме в "прогнозираната" война, която вече се води

В глобален мащаб върви битка срещу тенденцията за многополярност на света, с желанието да се запази еднополярността. Виждаме, че Русия има подкрепата на Китай, Индия, Бразилия, Южна Африка, Иран и др. страни, които са за една друга международна архитектура, която да скъса с проекта на единствения хегемон. >>>